Veelzijdige mini-heimachines van Lebotec BV

Lebotec BV is gespecialiseerd in het maken van funderingsmachines. Dit kunnen machines zijn welke (grondverdringend) boren of machines die bijvoorbeeld een stalen buis in de grond kunnen heien. Ook wil het voorkomen dat een klant een combinatie van deze twee disciplines in 1 machine wil hebben.

Een mooi voorbeeld daarvan zijn deze 4 recent opgeleverde mini-heimachines van het type 1.5 HPMEZ, waarvan 1 machine, op speciaal verzoek, is aangepast zodat deze kan heien maar, na een korte ombouw, ook kan boren.

Nu is deze versie nog verder uitgebreid want deze boormotor heeft tevens een wigklem om de stalen buis te kunnen klemmen, maar ook een kantelstuk waarmee de boormotor 90 graden gedraaid kan worden. Dit stelt de machinist in staat zijn buis in een horizontale positie in de boormotor aan te brengen, te klemmen met de wigklem en vervolgens met het kantelstuk in verticale stand te brengen waarna begonnen kan worden met het boren van de funderingspaal.

Al onze miniheiers zijn voorzien van een heiautomaat waarmee de verschillende valhoogtes, middels een 10 standen schakelaar, geselecteerd kunnen worden waarna de machine het op en neer halen van het valblok automatisch regelt.

Dit type heimachine heeft een capaciteit van 1.500 kg heiblok. De uitvoering om te boren heeft een boormotor van 4,5 Tm en de wigklem kan een buis klemmen tot en met buismaat 219 mm.

Voor meer informatie over deze machine maar ook over onze andere type machines staan wij u graag te woord. U kunt ons bereiken op 024-711 10 10 of via ons mailadres verkoop@lebotec.nl

Of u kunt ons bezoeken op de Edisonstraat 47 te Wijchen. De koffie staat klaar ….

Op onze site www.lebotec.nl kunt u ons scala aan producten bekijken.

21 juli, 2023